”Alt det som Inger ser” 

At leve med forældre, der er alkoholikere!  

Musikken blæser ud over stuens dansegulv. Far svinger mor omkring, en flaske vælter, øllet løber ud på gulvet. En, der måske hedder Kenneth, skraldgriner. Alle voksne ler. Inger ler ikke. Hun er 8 år. Hun henter sin dyne og lister døren op.
Ude på opgangen er der mørkt og musikken runger i opgangen, indtil døren er lukket igen. Naboen skruer lidt op for sit tv. Inger smyger dynen om sig og giver sig til at vente på, at de skal blive fulde nok til at falde i søvn … igen. Ingers forældre drikker. En udsat familie, med en pæn facade, naturligvis. Og alt det som ingen ser, har ingen vel ondt af?
Men Inger – hun ser det.
Og alt det som Inger ser – dét får Inger ondt af.

Dansk – 5. klasse

At leve med forældre, der er alkoholikere! 8-årige Ingers forældre drikker. De lover hyggeaftener og omsorg men ender med drikke med vennerne. Inger er ensom men finder støtte i nabo og hendes hund.  

Spilleplan

Teaterforestillingen ”Alt det som Inger ser” skal ikke bookes. Der er i stedet udarbejdet en spilleplan, hvor I kan se hvor og hvornår, jeres klasse skal deltage i arrangementet. Det er muligt at bytte datoer indbyrdes, hvilket den enkelte læringsvejleder selv skal sørge for og efterfølgende give besked til Lone Mikkelsen, lmik@varde.dk.

Faciliteter

Hos værtsskolerne er der gode toiletfaciliteter samt mulighed for at spise medbragte madpakker.

Transport

Der ydes ikke tilskud til transport i forbindelse med teaterforestillingen Det som Inger ser.

Evaluering

Spørgeskema udsendes automatisk pr. mail til besvarelse efter endt forløb. Derudover modtager Varde Kommune gerne både lærere og elevers tilbagemeldinger på balletforestillingen ”Alt det som Inger ser”.

Informationer

Klassetrin 5. klasse
Emneområde Alkoholmisbrug, ensomhed, venskab med dyr og voksne, tillid, løgne, omsorgssvigt
Fag Dansk
Forløbet foregår i perioden 26. februar - 1. marts 2023
Tid ca. 40 min
Sted Agerbæk Skole,
Blåbjergskolen afd. Nr. Nebel,
Blåvandshuk Skole,
Ølgod Hallen
Smedeværkstedet 
Kontakt Lone Mikkelsen
Kultur- og fritidskoordinator, Kultur og Fritid, Varde Kommune
lmik@varde.dk, 23932957

Udforsk Orange Big Pattern
11310 524