Andre Horisonter 

Andre Horisonter er et teater- og dramakoncept fra Opgang2 Turnéteater, hvor 7. klasserne bliver præsenteret for både workshops og en teaterforestilling på én og samme dag. 

Dramaøvelserne taler ind i de unges fællesskab gennem deltagelse i kreative processer, hvor der arbejdes med roller/relationer, abstraktion og dannelse/mod. 

Teaterforestillingen for skoleåret 2024/25 er Habibi. En højaktuel ungdomsforestilling om, når krigen og frygten rykker helt tæt på.

Sara er en dansk pige på 16 år. Hun bor sammen med sine forældre på en villavej og bruger sin tid på skole, veninder og kor. En helt almindelig morgen vågner Sara op og kan kun tale arabisk. Hun tænker på dansk og forstår kun dansk – men ordene der kommer ud af hendes mund, de er arabiske.

Dansk, samfundsfag, historie  – 7. klasse

Dramaøvelserne taler ind i de unges fællesskab gennem deltagelse i kreative processer, hvor der arbejdes med roller/relationer, abstraktion og dannelse/mod. 

Tid, sted og varighed

For-workshop, teaterforestilling og efter-workshop afvikles på én skoledag fra ca. kl. 8.30 til ca. 14.00. For-workshop og efter-workshop afvikles med samme klasse. Flere klasser oplever teaterforestillingen sammen. Workshopformaterne rummer dramaøvelser, dialogiske øvelser og kreativt skabende øvelser. 

Dagen foregår på de enkelte skoler. 

Faciliteter

Vær opmærksom på, at dele af turen langs åen er ikke egnet for kørestolsbrugere, kontakt derfor formidleren i god til inden forløbet hvis i har elever med mobilitets udfordringer. Der er mulighed for at spise medbragt mad samt benytte toiletfaciliteter på Karlsgårdeværket omtrent halvvejs i forløbet. 

Evaluering

Spørgeskema udsendes automatisk pr. mail til besvarelse efter endt forløb. Derudover modtager Varde Kommune gerne både lærere og elevers tilbagemeldinger på forløbet.

Kontakt

Henvendelse vedr. booking, transport og evaluering:
Signe Sørensen, konsulent, Kultur og Fritid, Varde Kommune, ssre@varde.dk


Informationer

Klassetrin 7. klasse
Emneområde Teater, dramaøvelser, fællesskab, Trivsel
Fag Dansk, samfundsfag, historie
Forløbet foregår i perioden jan-feb 2025

HABIBI2024 Live1
Udforsk Orange Big Pattern
Habibi