Hvem er jeg – hvem er du?  

Hvordan ved man, hvem man er? Og kan man godt nogle gange være en anden, end den man er? Det er blot et par af de spørgsmål, der skal arbejdes med i dette forløb. 
Så kære børnehaveklasseledere, I skoleåret 2024/25 får I hele 4 fantastiske tilbud

  1. Et tilbud om at deltage i en workshop med dramapædagog og cand. pæd. Susanne Storm mandag den 26. aug. 2024 kl. 9-15. På workshoppen får du inspiration til, hvordan du kan forberede børnene på at skulle i teatret og på, hvordan I kan efterbearbejde forestillingen, når I kommer hjem igen. Workshoppen er en kombination af teori og praksis, med særlig vægt på det praktiske arbejde med div. dramaøvelser og -aktiviteter.      Så skynd dig at melde dig til workshoppen! På mail: tjh@naturkulturvarde.dk

  2. En fælles oplevelse for klassen med teaterforestillingen Bjørnen som ikke var, af Teater Patrasket. Læs mere om stykket her: https://www.folketeatret.dk/shows/bjoernen-som-ikke-var/

  3. Et undervisningsmateriale spækket med gode idéer til gode filosofiske samtaler og dramaøvelser, som I kan arbejde med hjemme på klassen.

  4. Du kan også vælge at supplere ovenstående med et besøg af en formidler fra Vardemuseerne/NKV, som kan hjælpe jer i gang med øvelserne i materialet.                        Hvis du ønsker dette, skal du skrive til kulturformidler Trine Just Hansen på tjh@naturkulturvarde.dk og aftale et besøg.

Teaterforestillingen i 2024/25 er Bjørnen som ikke var af Teater Patrasket. 

Når vildgæssene flyver syd på og bladene falder af træerne, ved bjørnen at nu er det tid at finde sig en hule og gå i hi. Og det er præcis hvad han gør, år efter år. Men så en vinter kommer der mennesker til skoven og bygger, med kraner og maskiner, lige oven på den hule, hvor Bjørnen ligger og sover. Og om foråret da bjørnen vågner, opdager han, at han befinder sig på en fabrik, hvor ingen tror på at han er en bjørn…
Teater Patraskets nyeste produktion er en absurd, rørende og underfundig forestilling for de 5 til 10-årige og deres voksne – efter en engelsk børnebogsklassiker af Frank Taschlin.

For børnehaveklassen

Identitet, venskab, æstetiske læreprocesser, drama og filosofiske samtaler + dansk m.fl. 

Tid, sted og varighed

Det er muligt at få besøg af en formidler i klassen.  Besøget aftales med Trine Just Hansen – tjh@naturkulturvarde.dk

Tilmelding til dramaworkshop for BHKL. ledere, den 26. aug. kl. 9-15 sker til Trine Just Hansen – tjh@naturkulturvarde.dk. Der er plads til ca. 12 deltagere på workshoppen.

Spilleplanen for teather forestillingen ligger på siden her. 

Faciliteter

Hos værtsskolerne er der gode toiletfaciliteter samt mulighed for at spise medbragte madpakker.

Transport

Varde Kommune yder 80% i tilskud til transport ifm. UDFORSK forløb.
Den lokale skoleledelse og administration sørger selv for at arrangere transport hvorefter faktura sendes til Varde kommune på lian@varde.dk, som derefter yder tilskuddet.

Evaluering

Spørgeskema udsendes automatisk pr. mail til besvarelse efter endt forløb. Derudover modtager Varde Kommune gerne både lærere og elevers tilbagemeldinger på forløbet.

Kontakt

Henvendelse vedr. booking, transport og evaluering:
Andreas Aagaard, konsulent, Børn og Læring, Varde Kommune aaag@varde.dk

Øvrige henvendelser vedr. forløbet: Trine Just Hansen – tjh@naturkulturvarde.dkInformationer

Klassetrin Børnehaveklasse
Emneområde Identitet, venskab, æstetiske læreprocesser, drama og filosofiske samtaler
Fag Dansk m.fl
Forløbet foregår i perioden

Workshop for Bhkl. ledere, 26/8 kl. 09-15 

Dramaøvelser med besøg af formidler i klassen aftales med formidleren.

Teaterforestillingen ligger i januar-februar 2025, se spilleplanen.

Anbefalet undervisningstid til forberedelse og opfølgning Ca. 8 lektioner

Udforsk Orange Big Pattern
10Bjornen Som Ikke Var Teater Patrasket Foto Soren Meisner 2009