Naturfags-maraton 

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer – et kreativt og innovativt undervisningsforløb for elever i 5. og 6. klasse med spændende opgaver og en sjov, lokal konkurrencedag.   

Naturfagsmaraton giver dig og dine elever unik erfaring med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af matematik, håndværk og design og natur/teknologi.   
Udforsk tilbyder i samarbejde med Naturvidenskabernes Hus forløbet “Naturfagsmaraton” til eleverne i 5. klasse (6. klassetrin kan frivilligt deltage).

Matematik, Håndværk/design, Natur/teknologi  – 5.–6. klasse

Naturfagsmaraton er en fest for fællesskab, sammenhold og gode idéer. Naturfagsmaraton giver dig og dine elever unik erfaring med undersøgende og praktisk undervisning på tværs af fag.

Tid, sted og varighed

Introduktionskursus: Ifm. Naturfagsmaraton afvikles der om efteråret et introduktionskursus for deltagende lærere. Oplysninger om dato og tidspunkt følger. 

Opgaver: Opgaverne til Naturfagsmaraton vil være tilgængelige fra efteråret hvorefter der kan arbejdes med opgaverne frem til Naturfagsmaratons konkurrencedag i foråret. 

Konkurrencedag: Naturfagsmaratons konkurrencedage foregår d. 18. og 19. marts. Oplysninger om tid og sted følger. 

Faciliteter

I arbejder selv med forløbet og opgaverne i undervisningen på jeres skole. Til konkurrencedagen er der gode toiletfaciliteter samt mulighed for at spise medbragte madpakker. 

Transport

Varde Kommune yder 80% i tilskud til transport ifm. UDFORSK forløb.
Den lokale skoleledelse og administration sørger selv for at arrangere transport hvorefter faktura sendes til Varde kommune på lian@varde.dk, som derefter yder tilskuddet.

Evaluering

Evaluering af Naturfagsmaraton gennemføres i løbet af de to dage, hvor naturfagsmaratonet kører. Evalueringen kan gennemføres, imens eleverne deltager i maratonet, og den kan tilgås via en QR-kode. Desuden deltager en konsulent fra skoleafdelingen begge dage, som gerne modtager tilbagemeldinger fra både lærere og elever.

Kontakt

Andreas Aagaard, konsulent, Børn og Læring, Varde Kommune aaag@varde.dk

Naturvidenskabernes Husnaturfagsmaraton@nvhus.dk, tlf. 24 65 56 27         

Informationer

Klassetrin 5.–6.klasse – kan deltage frivilligt
Emneområde Naturvidenskab, projektarbejde, fordybelse, tværfaglighed, medbestemmelse, samarbejde, deltagelsesmulighed, innovation
Fag Matematik, Håndværk/design, Natur/teknologi
Konkurrencedagene foregår 14.–25. marts 2025
Tid og sted Oplysninger om tid og sted følger

Acceptér venligst Statistik Cookies for at se videoen